Splošno
torek, 21. junij 2016

Poletna šola "Vključevanje učencev priseljencev"

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vabi študente in druge zainteresirane na poletno šolo Vključevanje učencev priseljencev.

Poletna šola bo potekala od 23. do 31. avgusta 2016. Za udeležbo na predavanjih in delavnicah ter za opravljeno predstavitev bodo študentje lahko pridobili 2 kreditni točki in jih uveljavljali pri sorodnih predmetih. Poletna šola je namenjena tudi drugim, ki jih zanima obravnavana tema. Kotizacije ni.

Na predavanjih in delavnicah, ki bodo potekala na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, bodo udeleženci poletne šole spoznali  in skušali razumeti različne potrebe otrok, ki se zaradi socialnih in ekonomskih razmer, posamezni pa tudi zaradi vojnih razmer v državi izvora, priseljujejo v Slovenijo. Seznanili se bodo z modelom vključevanja učencev priseljencev. Pridobljene kompetence bodo imeli možnost izgrajevati tudi v avtentični izkušnji začetnega vključevanja učencev (uvajalnica). Vsebine poletne šole bodo predstavili strokovnjaki s fakultete in iz prakse. Predavanja s prvim delom delavnic bodo potekala na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, drugi del delavnic pa v okviru uvajalnice na Osnovni šoli Koper.

Rok prijave na poletno šolo je do 30. junija 2016 oz. do zapolnitve mest. Prijavnico izpolnite in pošljite na e-naslov andreja.sopic@pef.upr.si.  

Več informacij o uvajalnicah najdeš TUKAJ.

Prijavnico za poletno šolo najdeš v priloženi priponki.