Splošno
četrtek, 22. september 2016

Nov predsednik in organi ODS

Na 1. redni seji skupščine Obalne dijaške skupnosti (ODS), ki je potekala v sredo, 21. septembra 2016, v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem, je bilo izvoljeno novo vodstvo.

Svoj mandat predsednika je pričel Andrej Pirjevec, dijak 4. letnika Gimnazije Koper in bivši član Upravnega odbora ODS, ki je na tej funkciji nasledil Gregorja Guliča. Izvoljeni pa so bili še ostali člani Upravnega odbora; to so Jan Krevatin, Petra Soldo, Sara Paola Calcagnini, Gabriele Steffe in Matic Rupnik.

 

ODS, ustanovljena na Dan mladosti, 25. maja tega leta, združuje obalne dijake v skupno organizacijo, ki bo skrbela za reševanje zanje pomembnih vprašanj. Vanjo so vključeni predstavniki tako slovenskih kot tudi italijanskih srednjih šol. Dijaška skupnost deluje na področjih kulture, sociale, zdravja in izobraževanja. Z novimi projekti se namerava postaviti ob bok drugim mladinskim organizacijam in se s sorodnimi tudi povezati.

 

»Vsem prisotnim hvala za podporo in izkazano zaupanje. Hvala tudi ŠOUP-u in njenim predstavnikom, ki nam stojijo ob strani in vseskozi nudijo pomoč. Skupaj s sveže izvoljenim Upravnim odborom obljubljam, da se bomo še naprej po najboljših močeh trudili hoditi po začrtani poti in vsem obalnim dijakom približati našo organizacijo ter jim obenem omogočiti kvalitetno preživljanje dijaškega življenja,« je ob izvolitvi povedal Andrej Pirjevec, novi predsednik ODS.

 

Predsednik ŠOUP Seit Demiri iniciativo dijakov pozdravlja, saj so izven šolske aktivnosti še kako pomembne pri formiranju osebnosti mladostnikov. »S takimi aktivnostmi bodo obalni dijaki pridobili ogromno novih znanj in veščin, ki jim bodo prišle kasneje še kako prav tako v študentskih letih kot pri iskanju zaposlitve, saj samo formalna izobrazba danes sama po sebi ni več dovolj. ŠOUP bo Obalni dijaški skupnosti nudil vso podporo, ki jo bodo potrebovali. V nastajajočem študentskem centru bodo tako svoj prostor dobila tudi Obalna dijaška skupnost, kjer se bodo dijaki lahko srečevali in uresničevali svoje projekte,« je dodal predsednik ŠOUP.