Šport
torek, 13. september 2016

Košarkarski turnir 3x3 ob Mednarodnemu dnevu univerzitetnega športa

Aktivno, pestro in športno pred vstopom v novo študijsko leto.

Leta 2015 je Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) podala predlog na Organizacijo Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) z namenom, da mednarodno prizna dan posvečen univerzitetnemu športu. Organizacija UNESCO je predlog obravnavala in potrdila ter določila 20. september kot Mednarodni dan univerzitetnega športa.

 

Potrebno je poudariti ključno vlogo univerz pri izvajanju telesne vzgoje, telesne aktivnosti in športa kot vrline za izgradnjo znanja in spretnosti, ki opredeljujejo zdrav način življenja, kot tudi izoblikovanje samozavestnih in družbeno odgovornih državljanov ob upoštevanju ter doseganju skupnih ciljev organizacij.

 

Prav v ta namen bomo v torek, 20. septembra z začetkom ob 20. uri na Srednji tehniški šoli Koper Univerzitetno športno zvezo Primorske na Univerzi na Primorskem poskrbeli za aktivno in pestro preživljanje prostega časa pred vstopom v novo študijsko leto. Za vas pripravljamo namreč košarkarski turnir 3x3, disciplino pa bomo letos uvedli tudi med ligaška tekmovanja. Prijavite se in skupaj z nami preživite ta Mednarodni dan univerzitetnega športa.

 

Definicija košarke 3x3: Košarka 3x3 je igra dveh ekip s po tremi igralci na en koš. Cilj vsake ekipe je vreči žogo v koš in preprečiti nasprotni ekipi, da bi osvojila žogo in dosegla koš. Žogo je dovoljeno podajati, metati, odbijati, kotaliti, zadrževati in voditi v katerokoli smer v okviru omejitev.

 

Igra se po pravilih košarke 3x3 za rekreativce in sicer v igralnem času 1x10 minut in s časom napada 20 sekund. V ekipi so lahko prijavljeni štirje igralci (3 na igrišču in ena menjava). Zmaga ekipa, ki pred iztekom igralnega časa prva doseže 21 točk oz. ekipa, ki doseže več točk ob izteku igralnega časa. Vsa ostala pravila so pojasnjena in zapisana v priponki na dnu strani.

 

Ekipo lahko sestavljajo igralci iz istih ali različnih krogov, le da so zaposleni na Univerzi na Primorskem in/ali drugem visokošolskem zavodu, študentje Univerze na Primorskem in/ali dijaki obalnih srednjih šol.

 

Prijava ekipe - TUKAJ.