Šport
petek, 21. oktober 2016

4. leto zapored pokal FAMNITu

Na Rektorjev dan, ki je za študente in profesorje Univerze na Primorskem predavanj in dela prost dan, se je odvila tradicionalna, že 19. prireditev Jesenska Čista desetka. V koprski Areni Bonifika so se študenti lahko pomerili v desetih različnih športno-zabavnih disciplinah.

Rektorjev dan se je odvil v sredo, 19. oktobra 2016, v Areni Bonifika v Kopru. Gre za tradicionalno športno-družabno prireditev, ki jo organizirata Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (UP) in Študentskim svetom Univerze na Primorskem (ŠS UP). Čista desetka je dan za šport, spoznavanje različnih dejavnosti in študentov ter zabavi.

Čisto desetko tradicionalno otvoril rektor UP

Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič je z nekaj besedami zaželel študentom obilo uspeha tako v športu kot tudi pri samem študiju. Igranje v športnem duhu in obilo zabave tako na igrišču pa je zaželel tudi predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem, Seit Demiri.

Študentje so se pomerili v desetih disciplinah

Že devetnajsta Čista desetka, na kateri so se študentje pomerili v desetih disciplinah je prinesla številne odlične dvoboje in pravo športno vzdušje. Študentke in študenti so barve svoje fakultete branili in predstavljali v bolj in manj resnih disciplinah: košarki, odbojki, futsalu, namiznem tenisu, kegljanju, namiznem nogometu, briškoli, vleki vrvi, pikadu ter igri Študent ne jezi se. 

Več kot 200 tekmovalcev

Prireditve se je udeležilo preko 200 tekmovalcev in dobili smo nove študente, ki so stali na podelitvenem odru. Najboljša je že 4. leto zapored bila Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije - FAMNIT, ki je prepričljivo pometla s konkurenco. Razlog za to pa je seveda tudi v tem, da se Čiste desetke že nekaj let zapored v največjem številu udeležijo ravno študentje te fakultete.

Drugouvrščena Pedagoška fakulteta Koper, ki se je v zadnji tekmi desetke močno borila za dodatne točke. Napeto tekmo v odbojki je spremljala polna dvorana in navdušeno navijala za obe ekipi.

Na tretjem mestu je v skupnem seštevku disciplin pristala Fakulteta za management.

FOTO UTRINKE 19.Čiste desetke dobiš na Facebooku TUKAJ, v kratkem bodo dostopne tudi na spletni strani ŠOUP.