Interesne dejavnosti
petek, 20. december 2019

Zaključen nadaljevalni tečaj italijanščine

Odločitev, da se vpišem na tečaj italijanščine, se je izkazala kot pravilna ...

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je za študente Univerze na Primorskem (UP) in Fakultete za pomorstvo in promet (FPP) pripravila nadaljevalni tečaj italijanščine, ki je potekal od 21. oktobra do 18. decembra v prostorih Študentskega centra Univerze na Primorskem.

Študentje Univerze na Primorskem so v tem predprazničnem tednu prejeli potrdila o opravljenem tečaju italijanskega jezika, s katerim so pričeli v mesecu oktobru. Tečaj je bil organiziran predvsem na pobudo študentov, ki so v prejšnjem študijskem letu opravili 30-urni začetni tečaj italijanščine in so svoje znanje želeli nadgraditi. Tudi tokrat je tečaj izvedla izr. prof. dr. Suzana Todorović, sicer predavateljica na koprski Pedagoški fakulteti. 

Tudi na nadaljevalni stopnji učenja italijanščine so se študentje seznanili z vsebinami, ki se nanašajo na poznavanje italijanske kulture. »Moja odločitev, da se vpišem na tečaj italijanščine, se je izkazala kot pravilna. Način poučevanja profesorice Suzane je enostavno zabaven in sem vse odnesel s predavanj. Z vsemi zanimivi delovnimi listi pa je bilo še tako bolj zabavno učenje. Zelo sem hvaležen predavateljici in upam,  da bomo lahko čim prej nadaljevali z novimi tečaji,« je tečaj povzel Benjamin K.

»Program nadaljevalnega tečaja se je osredotočal na poznavanje in rabo večjega nabora italijanski glagolskih časov in drugih slovničnih specifik ter na usvajanje novega besedišča, kar je izjemno dobrodošlo v vsakdanji komunikaciji v italijanščini, še posebej v Istri, kjer je stik z italijanščino zelo pogost,« je 30-urni intenzivni tečaj italijanskega jezika za začetnike povzela raziskovalka, italijanistka, dialektologinja, pisateljica in izvajalka tečaja doc. dr. Suzana Todorović.

Izjave študentov o izvedenem tečaju

»Tečaj mi je osebno omogočil lažje razumevanje same slovnice. Tematike, ki smo jih razvijali v pogovoru, so se mi zdele se posebej zanimive, saj smo lahko vsi skupaj sodelovali pri temi. Tečaj bi res priporočala tudi drugim, ki si želijo še dodatno izboljšati znanje italijanskega jezika.«
Petra P.

»Tečaj je bil odličen, v kratkem času sem se naučil veliko, vzdušje med urami je bilo izvrstno, zahvaljujoč profesorici Suzani. Komaj čakam nadaljevanje
Aleksandar T.