Sociala
petek, 26. april 2019

Z zdravim zajtrkom v Zdravi maj

Aktivno je zdravo!

Resor za socialno in študentsko problematiko ŠOUP v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske in Primorskim svetovalnim središčem prireja že petnajsti Zdravi maj, ki bo potekal med 6. in 27. majem v Kopru, Izoli ter Portorožu.

Mesec zdravja so študenti pričeli z zdravim zajtrkom, ki so ga mimoidočim in študentom delili pred fakultetami Univerze na Primorskem.

Vse do 27. maja bodo sledile različne vodene aktivnosti, s katerimi bodo udeležence aktivno spodbujali k zdravemu načinu življenja. "Tudi letošnji Zdravi maj pričenjamo tako, kot bi se moral pričeti naš vsakdanjik, z zdravim zajtrkom. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, a mu zaradi hitrega načina življenja, premalokrat posvečamo pozornost," sporoča Nikolina Janković, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.

Organizatorji napovedujejo pestre brezplačne aktivnosti kot so izlet “Doživi Istro na kolesu”, delavnice, pohod na Slavnik in sprehajanja psov iz zavetišča v sodelovanju s skupino PreProstoVoljni.

"Vse aktivnosti, ki jih pripravljamo, niso omejene le na študentsko populacijo. Dobrodošel je prav vsak, ki želi aktivno zakorakati v poletje. Prepričana sem, da se bo za vsakega našlo kaj zanimivega. Aktivno je zdravo," s sloganom Zdravega maja sekretarka ŠOUP zaključuje vabilo k udeležbi na projektu.

Celoten program Zdravega maja 2019 je objavljen TUKAJ.

Projekt Zdravi maj je finančno podprla Mestna občina Koper.
Projekt PreProstoVoljni je podprla Luka Koper, d.d. v okviru SKLADA ŽIVETI S PRISTANIŠČEM.