petek, 24. maj 2019

Prenos znanja in dobrih praks



Med 15-17 majem 2019 je v Lausanne, Švica, na sedežu Svetovne univerzitetne športne zveze (FISU) potekal seminar za organizatorje Svetovnih univerzitetnih prvenstev. Strokovnjaki iz FISU so organizatorjem prenesli znanje in dobre prakse za uspešno organizacijo dogodka. 


Univerzitetna športna zveza Primorske je v preteklem letu uspešno pridobila organizacijo Svetovnega univerzitetnega prvenstva v Floorballu ki bo potekalo v Kopru v času 4-8 avgusta 2020. A to ni prvo tekmovanje svetovnega formata, ki smo ga organizirali. Leta 2008 smo uspešno organizirali svetovno univerzitetno tekmovanje v futsalu. Z organizacijo floorballa se tako vračamo na svetovno sceno, saj imamo konkretne ambicije tudi za druge športe. 


Predstavnika Organizacijskega odbora tekmovanja sta se udeležila seminarja, ki je obvezni del priprave na dogodek. Seminar je potekal na sedežu FISU v Lausanne, Švica. 

Po uvodnih pozdravnih nagovorih in predstavitvah organizacijskih odborov tekmovanj je sledilo fokusirano delo po področjih, ki so ključna za uspešno izvedbo projekta. Sodelavci FISU so organizatorjem predstavili zadnje novosti in primere dobrih praks.

Predstavnika UŠZP sta se sestala tudi s tehničnim delegatom za floorball pri FISU, Tanellijem Tiilikainenom ter Milanom Augustinom, predstavnikom FISU pisarne in direktorjem zimske univerzijade. Sestanek je potekal v luči evalvacije dosedanjih aktivnosti, kjer smo zaključili, da je veliko zadev dobro nastavljenih in pripravljenih ter ovrednotili področja, kjer nas čakajo izzivi v prihodnje.

FISU je organizacija, ki združuje nacionalne univerzitetne športne zveze iz celega sveta od leta 1949. Ima sedež v Švici, Lausanne. Primarna dejavnost FISU je organizacija univerzijad, svetovnih univerzitetnih tekmovanj in svetovnih pokalov. Letošnja poletna univerzijada bo v Napoliju (Napoli 2019), zimska pa v Krasnoyarsku (Krasnoyarsk 2019). Poleg floorballa pa bo v letu 2020 potekalo še 25 drugih svetovnih univerzitetnih tekmovanj, ki se bodo odvijala na petih celinah.