Splošno
nedelja, 29. september 2019

Dobrodošlica študentom

Študentska organizacija Univerze na Primorske (ŠOUP) ob začetku študijskega leta za bruce, pa tudi ostale študente, pripravlja tradicionalno dobrodošlico.

Ob začetku novega študijskega leta bodo za vse študente pripravili informativno gradivo, ki ga bodo delili študentje višjih letnikov in postregli z informacijami, ki jih študentje potrebujejo ob začetku študija. Predstavitvenih aktivnosti bodo študentje deležni na Študentskem centru Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27 v Kopru, kjer domuje ŠOUP.

Informacije za študente so na voljo tudi na spletni strani www.soup.si, na kateri je najti podrobnosti o samem študiju, pravicah in dolžnostih, ki jih imajo pri študijskem procesu, štipendiranju, bivanju ter vseh ostalih elementih študentske socialne varnosti. Ob tem so predstavljene še številne možnosti za preživljanje prostega časa v univerzitetnem mestu Koper, med njimi tudi številne obštudijske dejavnosti, ki jih skozi vse leto pripravlja ŠOUP.

Kaj dogaja na Obali?

Najbolj aktualne študentske novice so na voljo na družbenih omrežjih ŠOUP, zato študentom priporočajo vpis v ŠOUP INFOrmator, na katerem preko elektronske pošte ŠOUP obvešča o izvedbi obštudijskih dejavnosti, razpisov, pozivov, prijav in dogodkov, ki jih organizirajo, soorganizirajo ali podpirajo.

Najbolj pomemben datum, ki ga oktobra ni zamuditi, je Rektorjev dan. V študijskem letu 2019/2020 se bo Rektorjev dan obeležil 16.10.2019, in sicer s tradicionalno prireditvijo Jesenska Čista 10ka in Brucovanje.

Študentsko življenje poleg študija

Na ŠOUP je dobrodošel vsak dijak in študent, ki bi rad kvalitetno izkoristil svoj prosti čas in z njim doprinesel študentskemu ali dijaškemu življenju na Obali, kot tudi pridobil nova znanja, veščine in kompetence.

Predsednik ŠOUPa, Jure Ciglar: »Ob začetku leta se trudimo, da primorski študenti dobijo potrebne informacije in podporo ob študiju. ŠOUP tekom leta pripravi številne raznolike aktivnosti in dogodke, hkrati pa smo ves čas vpeti v reševanje vsebinskih problematik. Vsem novim študentom želim, da bi postali aktivni, kritični in kreativni del naše družbe, saj smo mi tisti, ki bomo skozi čas spremenili Slovenijo in življenje v njej. Študente in dijake zato vabim, da se aktivirajo in z nami sooblikujejo prihodnost.«