sreda, 11. december 2019

Rap VS Poezija

Rap VS Poezija pef

PEF teater pripravlja koncert Drilla, Masayah in dr. Igorja Sakside, ki bo potekal v sredo, 11.12., ob 20. uri v Centru mladih Koper.

Rapper Drill je že nekaj let steber obalne hip hop scene, vse bolj pa se uveljvalja tudi drugje po Sloveniji. Za sabo ima že kar 4 solo albume, njegov stil pa seže vse od klasičnega boombapa na platah Nuklearna zima in Tramontana besed, kot tudi do trapa na njegovem zadnjem izdanem albumu Ribolov z dinamitom. V zadnjih letih je nanizal tudi kar nekaj sodelovanj tako v pop (z Leo Sirk) kot tudi reperski sceni (Emkej, Mrigz & Ghet,...). Pred kratkim je izdal singel "Bolani doktor" iz prihajajočega albuma "Petra", ki najverjetneje izide naslednje leto.

Masayah je 18-letna rapperka iz Ankarana, ki se poleg hip hopa ukvarja tudi s petjem in igranjem kitare. Njen mentor je kdo drug kot Bolani doktor aka Drill, z njim pa nastopa tudi po raznih odrih po vsej Sloveniji. Izdala je dva singla-  "Pusto" in "Da blo bi", njen solo album pa lahko pričakujemo naslednje leto.

Dr. Igor Saksida je profesor mladinske književnosti na Pedagoški fakulteti v Kopru in Ljubljani, v prostem času pa velik privrženec rapa in podpornik slovenske hip hop scene. Sam je velik ljubitelj poezije, ustvarja in nastopa pa tudi s Trkajem, pravi pa da nekaj kuhajo tudi ravno z Drillom in Masayah, vendar te informacije se niso javno znane.


What's the deal? You know the DRILL!

FB event: Klik