sreda, 15. maj 2019

MZPP na terenu: KOPER

podnebni štrajk 2019

Podnebna pravičnost za celotno Slovenijo in planet!

Pridi in se pridruži primorski ekipi Mladih za podnebno pravičnost.  

Mladi za podnebno pravičnost vzpodbujamo in se zavzemamo za samoorganizacijo in aktivacijo v naših lokalnih okoljih. Verjamemo v moč povezovanja in sodelovanja. S tem namenom smo pričeli z organizacijo delavnic in predavanj po Sloveniji, ki služijo kot odlična priložnost za povezovanje posameznikov, ki želimo v svojem okolju nasloviti okoljsko krizo in kaj izboljšati.

Podnebni zlom, onesnaženost zraka, tekočih voda, uničevanje kvalitetnih kmetijskih površin in druge okoljske problematike niso oddaljene in za nas brezpredmetne težave, kot se včasih zdi.

So tudi naša slovenska realnost, kjer pa ima vsak izziv svoje specifike, tudi glede na prostor, kjer živimo. Nujno je torej, da te izzive naslavljamo in rešujemo lokalno.

Ste vedeli, da so podnebne spremembe v zadnjih petih letih pripomogle k vremenskim pojavom, ki so povzročili za kar 500 milijonov evrov škode v slovenskem kmetijstvu in gozdarstvu?

Mladi za podnebno pravičnost v sredo, 15. maja 2019 ob 17. uri na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije UP (študijski prostor Galeb, Kettejeva 1), organiziramo delavnico, kjer se boste lahko spoznali z delovanjem Mladih za podnebno pravičnost in se pridružili lokalnim aktivistom, ki so organizirali Podnebni štrajk v Kopru. Na delavnici bomo razmišljali o okoljskih izzivih Kopra oziroma primorske regije. Skupaj bomo naslavljali probleme in iskali rešitve, katerih se lahko v svojem lokalnem okolju poslužujemo skozi aktivističen angažma. Čas je za akcijo!

Podnebne spremembe lahko preprečimo in ublažimo le skupaj. Pridi, sodeluj in se aktiviraj!