četrtek, 30. maj 2019

Kaj vse nas doleti v starosti?

star mlad

V četrtek, 30.5.2019 ob 17:30 uri, bo Zavod Primorsko svetovalno središče v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper izvedlo brezplačno delavnico KAJ VSE NAS DOLETI V STAROSTI?

Z leti se spreminjamo na vseh ravneh – biološki, psihološki in socialni. Hormoni nas hecajo, telo ni tako prožno, stiki z drugimi se lahko zmanjšujejo. Vse to je proces, ki ga ni moč ustaviti, ampak ga je zagotovo možno nekoliko upočasniti. Spoprijemamo se s spremembami na manj ali bolj učinkovit način. Eni določene spremembe zavračajo medtem, ko jih drugi sprejemajo in skupaj z njimi »rastejo« na duševni ravni. V človeški naravi je, da imamo zmožnost fleksibilnega prilagajanja. Res je, da se z leti oklepamo določenih navad, ki jih s težavo spreminjamo. Rek, da je je navada »železna srajca« ni od muh. ;) Če pa se seznanimo in ponotranjimo zdrave navade, lahko ta rek spremenimo sebi v prid!  Zato srčno vabljeni na delavnico, kjer se bomo s spremembami seznanili in jih »ukrotili«. :)

Delavnico bo vodila Nikolina Jeretič, magistrica biopsihologije, strokovna vodja Zavoda Primorsko svetovalno središče, Koper.

Projekt Bolj star, bolj moder je podprla Luka Koper, d.d. v okviru SKLADA ŽIVETI S PRISTANIŠČEM.